Kerstverlichting | Filmpjes | Wallpapers | Contact | Links

Kerstverlichting

Kerstverlichting brengt sfeer in de donkere dagen van Kerstmis. Er zijn diverse soorten kerstverlichting, zowel voor binnen als buiten. Wanneer je kerstverlichting buiten gebruikt zorg er dan voor dat je een set gebruikt die daar geschikt voor is. Om wat ideeën op te doen staat er op deze site ook een aantal filmpjes met kerstverlichting. Wanneer je het bureaublad van je computer in kerstsfeer wilt brengen, kijk dan eens bij de verzameling wallpapers met kerstverlichting.

Kerstverlichting binnen

Het sfeervolst is toch altijd nog de kerstverlichting binnen in huis, wat is het toch fijn om de woonkamer helemaal in kerstsfeer te brengen met allerlei soorten kerstdecoratie en hier leuke lichtjes bij te hebben, zodat het grote licht niet meer aanhoeft en er een gezellige kerstsfeer ontstaat. De eerste gedachte bij kerstverlichting gaat natuurlijk altijd uit naar de lampjes in de boom. Vaak zijn dit lampjes in de vorm van kaarsjes. In vroeger tijden werden er echte kaarsjes in de kerstboom opgehangen, maar dit doen we tegenwoordig natuurlijk niet meer vanwege de brandgevaarlijkheid van kaarsen in de boom. Het meest gangbaar zijn witte of gele lampjes in de boom, maar ook heel leuk zijn gekleurde lampjes, het leuke van gekleurde lampjes is dat ze de andere decoraties in de boom zoals bijvoorbeeld de kerstballen heel mooi laten uitkomen door ze met een andere kleur te beschijnen. Naast lampjes in de boom kun je de kerstverlichting aanvullen met verlichte kerststerren en kandelaren. Verlichte kerststerren worden meestal voor het raam gehangen. Ze zijn aan het einde van het jaar verkrijgbaar in de grote warenhuizen, tuincentra en natuurlijk ook op de kerstmarkten die elk jaar volop georganiseerd worden in december.

Verlichte kerststerren

Verlichte kerststerren zijn er in diverse variëteiten, er zijn er van papier met een gewone standaard lamp van 40 watt er binnenin, maar er zijn ook kerststerren met een stuk of 10 lichtjes. Een kerstster met meerdere lampjes kun je soms ook gebruiken als piek in de boom, dat heeft bijna niemand en is dus erg origineel. Papieren kerststerren waar een lamp inzit worden vaak voor het raam gehangen, maar er zijn ook papieren kerststerren waarbij de punten er aan alle kanten uitsteken, deze zijn te groot om voor het raam te hangen.

Verlichte kandelaren

Ook leuk om voor het raam te zetten zijn kandelaren met lichtjes in de vorm van kaarsen, meestal staan er dan 9 kaarsjes op. Tegenwoordig zijn er ook kandelaren waarbij de lichtjes flakkeren, dan lijkt het net alsof de kaarsen werkelijk branden met echte vlammen, hier moet je echter wel van houden aangezien het wel een beetje onrustig overkomt.

Kaarsen

Om de kerstverlichting in de kamer compleet te maken kun je nog gebruik maken van een of meerdere echte kaarsen. Hier zijn ook weer verschillende soorten van. Er zijn dikke kaarsen, dunne kaarsen, kaarsen met een motief enzovoort. Het voordeel van dikke kaarsen is dat ze lang meegaan en doorgaans ook niet lekken. Laat kaarsen nooit branden in een kamer waar niemand aanwezig is. Kaarsen moet je ook uit de buurt houden van brandbare voorwerpen en al helemaal niet op de vensterbank plaatsen in de buurt van de gordijnen.

Kerstverlichting buiten

Naast kerstverlichting binnen is het ook leuk om buiten kerstverlichting te hebben, dat is ook leuk voor de omgeving en als je bezoek krijgt, kan iedereen buiten meteen al zien dat je volop in kerststemming bent. Kerstverlichting die buiten geplaatst wordt bestaat meestal uit kerstverlichting in al aanwezige bomen, maar je kunt natuurlijk ook een paar lichtslangen langs de dakgoot hangen of een lichtslang rondom elk venster van je huis, zodat de contouren van je huis duidelijker worden. Ook leuk zijn verlichte kerstfiguren, zoals een verlichte kerstman, kerstster, rendier, slee enzovoort. Om inspiratie op te doen kun je eens een paar filmpjes met kerstverlichting bekijken.